Blíží se Velká pardubická, organizátoři hlásí vyprodáno. Mrzí jen absence zahraničních koní

7. říjen 2022

Patnáct koní bude v neděli na startu slavného překážkového dostihu Velká pardubická. Stejně jako loni ani tentokrát nebude žádný kůň ze zahraničí. Zároveň už se neplánují žádné omezení pro fanoušky, takže se očekává jejich hojná účast. Na místě budou i reportéři Radiožurnálu Sport a pojízdný R-stream. Chystáme rozhovory se zajímavými hosty, kteří se pohybují v dostihovém sportu. Hlavní dostih odvysíláme v neděli 9. října krátce po 16. hodině. Tak si to nenechte ujít!

Hodně deštivé počasí posledních týdnů dělalo pořadatelům vrásky na čele. Teď to ale vypadá, že všechno bude v nejlepším pořádku a dráha bude připravená, jak nejlépe to půjde.

„Chtěli jsme začít pracovat už na začátku září. To jsme ale měli problémy, protože vody spadlo hodně, a tak jsme nemohli vstoupit do dráhy. Ale počasí bylo posledních 14 dnů lepší a dráha se naštěstí připravuje průběžně, takže je v dobré kondici,“ ředitel dostihového spolku Pardubice Jaroslav Müller.

Čtěte také

Historie Velké pardubické se píše už od roku 1874. Od té doby bylo uběhnuto už 131 ročníků legendárního dostihu, kterému už pravidelně předchází čtyřdílný kvalifikační seriál. Vítězem závěrečné 4. kvalifikaci na Velkou pardubickou, která se běžela 3. září, se stal Imphal vedený žokejem Jaroslavem Myškou a připravovaný trenérem Stanislavem Popelkou.

Bez zahraničních koní

Na startu se objeví 15 koní, naposledy tak nízké číslo startujících bylo v roce 2016. Müller by rád viděl startovní pole bohatší.

„Startovní listina je na můj vkus trochu tenčí. Dokázal bych si představit 18 i 20 koní. Taky mě mrzí, že nemáme zahraniční účast. Měl jsem zprávy, že by mohli dorazit koně z Francie, na přihlášce byli i koně z Irska. Bohužel to nedopadlo, nepodařilo se jim vyladit formu,“ objasňuje Müller.

Nedělní závodní den poslouchejte na Radiožurnálu Sport. Budeme mít reportéra přímo v místě dění!

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.