Bílí Tygři chtějí slavit v O2 areně. Nezbývá nic jiného než vyhrát, vědí sparťané

24. duben 2016

Hokejisté Liberce se po nedělním šestém finále play-off hokejové extraligy můžou z pražské O2 areny vracet jako noví majitelé trofeje. Na ledě Sparty ovšem nebudou mít snadnou práci. Čeká je soupeř, který je sice pod tlakem, ale na druhou stranu mu nezbývá nic jiného než zvítězit.

„Já si myslím, že máme dost zkušené mužstvo na to, abychom věděli, že to je ještě strašně daleko. Ale samozřejmě máme trošku výhodu,“ tvrdí liberecký útočník Branko Radivojevič.

„Oni budou víc pod tlakem než my. Chceme to tam ukončit, nevracet sérii domů. Dáme do toho všechno a věřím, že nám to vyjde,“ pokračuje.

Jinými slovy – libereckým hráčům by asi vůbec nevadilo, kdyby případnou první kapitolu oslav právě získaného titulu absolvovali přímo v pražské O2 areně za asistence posmutnělých soupeřů. „Já s tím nemám problém,“ usmívá rodák ze slovenských Piešťan.

Jenže třeba pro hosty to až tak jednoduché nebude. Pokud by Sparta zopakovala svůj výkon z minulého utkání hraného v Liberci, může být k vidění hokejová partie s otevřeným koncem.

„Teď nemůžeme koukat doprava doleva. Nám nezbývá nic jiného než vyhrát,“ prozaicky poznamenává sparťanský útočník Lukáš Pech.

„Já si myslím, že máme dost zkušených hráčů na to, abychom utkání zvládli,“ doufá trenér Josef Jandač. „Udělali jsme fauly, které nás zbavily možnosti hrát přesilovku. To nesmíme dělat, musíme se tomu vyvarovat a využít každé minuty pět na pět, případně pět na čtyři,“ dodává Jandač.

Šesté finále play-off extraligy můžete od 17.20 v přímém přenosu poslouchat na streamu ČRo Sport.

autoři: apr , Radek Šamša
Spustit audio