Biatlonovou sezonu zakončí závody v Oslu. Užijte si přímé přenosy ve vysílání Radiožurnálu Sport

17. březen 2023, aktualizováno

Světový pohár tradičně finišuje na slavném Holmenkollenu. A čeští biatlonisté ještě mají o co bojovat. Markéta Davidová bude hájit 7. příčku v celkovém hodnocení, Michal Krčmář 12. Muži mají zároveň stále teoretickou šanci na 5. místo v Poháru národů. Na místě máme reportéra Jana Suchana a proto uslyšíte všechny biatlonové závody v přímém přenosu na stanici Radiožurnál Sport.

Po absolvování zastávky Světového poháru ve švédském Östersundu český tým dorazil do Norska v pondělí. Husté sněžení zkomplikovalo cestu hlavně kamionu. Zázemí pro servismany ale bylo podle plánu připravené už na úterní tréninky.

Čtěte také

Při závěrečném podniku letošní sezony Světového poháru se s profesionální kariérou rozloučí Marte Olsbuová Røiselandová. Po ní avizovaly poslední závody kariéry také Denise Herrmannová-Wicková a Anaïs Chevalierová-Bouchetová.

Fanoušci českého biatlonu ale budou sledovat především výkony našich reprezentantů. Do Norska  mužský tým odcestoval ve složení Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík. Ženská sestava je následující: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Vinklárková a Tereza Voborníková.

Čtěte také

Nejlepší čeští biatlonisté Michal Krčmář a Markéta Davidová uzavřeli v Oslu Světový pohár šestnáctými příčkami v závodech s hromadným startem. Tereza Voborníková nenavázala na šestou pozici ze sprintu a obsadila 25. místo.

„Celkově jsem ze sezony spokojený, pocit mám dobrý, udělalo se kus práce. Samozřejmě, když chce člověk medaili, tak se musí sejít všechno. Moje připravenost, servis, musím dobře zastřílet a to mi bohužel párkrát chybělo, ale nejsem takový, že bych nad tím truchlil,“ sdělil své dojmy Radiožurnáli Sport po závodě Krčmář.

Program závodů v Oslu

Čtvrtek 16. 3. – 15:15 – sprint mužů
Sobota 18. 3. – 12:45 – stíhací závod mužů
Sobota 18. 3. – 15:00 – sprint žen
Neděle 19. 3. – 12:50 – hromadný start mužů
Neděle 19. 3. – 15:10 – hromadný start žen

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.