Bez zápasů a tréninků. Jak se sportovci vyrovnávají s „novou“ situací?

12. říjen 2020 13:34

Zpřísněná protikoronavirová opatření zasáhla i sport na severu Čech. Aktuálně platí, že pauza pro profesionální i amatérské sportovce bude dvoutýdenní. Všechno pochopitelně ale může změnit možná plošná karanténa na celém českém území.

Trenér libereckých florbalistů Zdeněk Skružný (v brýlích)

„Myslím se, že to bude delší, podle toho, jak se to vyvíjí. My teď 14 dní využijeme k rekondici a pak uvidíme,“ říká smířený se situací trenér florbalistů Liberce Zdeněk Skružný. Jeho svěřenci už si prošli karanténou. V uplynulém týdnu odehráli dva zápasy superligy a znovu je čeká neplánovaná pauza. Trénovat budou muset venku.

03488855.jpeg

Do vnitřních prostor se nedostanou ani volejbalisté extraligového Liberce. Absolvovali tvrdou letní přípravu. Karanténa je o získanou fyzickou kondici připravila. Znovu se dostali do zápasového rytmu a opět je čeká pauza. „Pokusíme se nějak pokračovat venku, abychom tu kondici neztratili,“ upřesnil čtyřiatřicetiletý blokař liberecké Dukly Jakub Veselý. Prozradil, jak se právě jeho tělo s častými změnami v programu přípravy vyrovnává. „Čím jsem starší, tím ty výpadky zvládám lépe. Velká pravda je, že to je pro všechny stejné,“ dodal.

V posledním zápase Přepeře zdolaly Bohemians B 4:1

Sportovci mají za současné situace jedno přání: Hlavně své soutěže dokončit. Jako třeba fotbalisté z Přepeř hrající Českou fotbalovou ligu. „Abychom se ještě na podzim vrátili aspoň na 3-4 zápasy, klidně v prosinci, kluci si vezmou dovolený, abychom těch 12-13 kol z podzimu měli odehraných,“ říká Josef Petřík mladší, trenér fotbalistů z Přepeř, k současné situaci z pohledu sportovců.

autor: Pavel Petr
Spustit audio

Související