Bez trenéra Milana Dolečka vyráží za obhajobou titulu mistra světa Ondřej Synek

Pro skifaře Ondřeje Synka začne chvíli po čtvrt na šest cesta za obhajobou titulu mistra světa. Nejméně na úvod veslařského šampionátu v Amsterdamu se ale musí obejít bez trenéra Milana Dolečka. Ten se před pátečním odletem zranil při sportování a musel do nemocnice.

„Doufám, že se dá zdravotně dohromady a bude mít co nejméně karambolů, aby mě mohl ještě nějakou chvilku trénovat,“ zlehčil situaci svým typickým humorem Ondřej Synek.

Před startem šampionátu působil dvojnásobný mistr světa uvolněně. A v Amsterdamu má i dočasnou náhradu za Milana Dolečka, kterého se elitní skifař možná dočká v průběhu týdne.

„Trenéra zaskočil Petr Blecha. Pomáhá mi se vším. Natrénovat se toho už moc nedá, spíš jde o psychickou podporu. Bez trenéra se neobejdu, na druhou stranu mám ale za sebou 15 let zkušeností s vrcholovým sportem a už bych řekl, že vím, jak na to."

Synek a Doleček spolu závody hodně prožívají. Loni na mistrovství světa v jihokorejském Čchungdžu neměl český veslař dobrý pocit po čtvrtfinálové jízdě a hodně znát to pak bylo i na trenérovi. Nakonec z toho ale byla zlatá medaile.

Ondřej Synek tehdy litoval, že v plné síle nebyl jeho rival Mahé Drysdale. Novozélandská legenda se v minulé sezoně věnovala i jiným sportům, teď je ale zpátky a bojovat o zlato by měla hlavně s českou veslařskou hvězdou.

„Stala se z toho už tradice. Drysdale je můj největší soupeř a doufám, že já jeho budu taky a ve finále si to rozdáme o tu nejcennější medaili. Je to ale sport, stát se může cokoliv, hlavně v takových podmínkách, jaké tady jsou. Dokud nebudeme v cíli, tak nic není rozhodnuté,“ dodává Ondřej Synek.

autoři: mva , mau
Spustit audio