Bez adrenalinu to dnes skoro ani není dovolená. Letní sezóna v Krkonoších se už vyrovná té zimní

29. červen 2016

Krkonošská letní sezóna je v posledních letech podobně silná, jako ta zimní. Hory totiž mají co nabídnout - a to prakticky všem bez rozdílu. Čím dál žádanější jsou různé adrenalinové zábavy. Co všechno se dá dělat na českých nejvyšších horách v prázdninových měsících?

Zarezervovat si přes léto ubytování v Krkonoších sice není tak složité jako třeba na Vánoce nebo na Silvestra, ale zájem lidí o letní pobyty na našich nejvyšších horách roste. Stejně tak se rozšřují i možnosti pro návštěvníky. I letos nabídnou Krkonoše řadu novinek, ale sází i na osvědčená lákadla.

Vedoucí infocentra ve Špindlerově Mlýně Martin Jandura rostoucí zájem o letní pobyty potvrdil. Zároveň připomněl, že podnikatelé a hoteliéři jen nečekají se založenýma rukama a nastavenou peněženkou: „Samozřejmě za tím musí být ohromná práce a finanční úsilí. Každý se snaží poskytnout klientům to nejlepší. Mám z toho i já radost za infocentrum. Protože dost hotelů staví wellnes či rekonstruuje interiéry. To je moc fajn a určitě by to tímto směrem mělo jít ve Špindlerově Mlýně i dál."

Čtěte také

Pochvalu si zaslouží oba největší krkonošské skiareály - Špindlerův Mlýn a Skiresort Černá Hora-Pec. V obou pochopili, že jim jen zimní sezóna k uživení stačit nebude - tím spíš, když jsou zimy takové, jaké jsou.

V nabídce jsou různé druhy výletů, slevy a akční ceny na lanovky, cyklovýlety a také čím dál žádanější adreanlinové aktivity - sjezd na koloběžkách, lanový park nebo teď také summertubing.

Bobová dráha v obci Dolní Morava

Komu by i tohle bylo málo, může si osedlat například oblíbené čtyřkolky. O ty je zájem mimořádný, říká Tomáš Pražan z jedné z půjčoven: „Čtyřkolky, to je takový náš highlight. To je vyjížďka na dvě a půl hodiny do Podkrkonoší. Je tam asfalt, terén, brod Labe, je tam všechno. Takže zájem o to je."

Bez adrenalinu už to dnes málem ani není dovolená
Takhle to vnímá čím dál víc lidí a tak se musí i půjčovny a cestovní kanceláře přizpůsobit. Podle Tomáše Pražana to není problém: „Myslím, že o tyto adrenalinové věci roste každým rokem. Máme tady například obří houpačku, slaňování, lezení po skalách a další a další aktivity."

A může se objevit ještě jeden důvod, proč strávit dovolenou na horách, usmívá se obchodní ředitel špindlerovského Skiareálu René Hroneš. Tenhle důvod platí pochopitelně nejen pro zmíněné středisko: „Špindlerův Mlýn se stává místem kam se dá utéct odkudkoliv z Čech. V případě, že dole vládnou nějaké tropické teploty, tak tady je pořád příjemně. Máme tady krásnou Labskou přehradu, dá se v ní koupat. Je to opravdu nádherné místo v krásném horském prostředí i na takové ty vodní aktivity."

Jestli přemýšlíte o letní dovolené na horách, pak vám přijde vhod i další informace Martina Jandury - ubytování byste měli dokázat najít: „Určitě se ubytujete. Ta nabídka je velká. Dá se ubytovat již od 250 korun, průměr by měl být kolem 350 až 400 korun za osobu se snídaní. Určitě se ubytujete i ve špičce letní sezóny, což je půlka července až půlka srpna."

Na krkonošských stráních se znovu objevují zvířata
autor: lcz
Spustit audio