Beránek chce do Slavie přinést pozitivní atmosféru, mužstvo bere do Blšan

17. červen 2014

Trénovat ve fotbalové Slavii je v posledních letech hodně těžká práce. Už několikrát došlo na lavičce sešívaných k nečekaným změnám. Teď si ale všichni přejí stabilizaci a návrat týmu do jiných pozic, než je boj o sestup. Zařídit by to měl nový Miroslav Beránek.

„První kontakt proběhl ve čtvrtek, druhý v pátek a včera jsme se s majitelem Řebíčkem domluvili na tříleté spolupráci,“ popisuje rychlost jednání sedmapadesátiletý kouč Miroslav Beránek. Smlouvu ale ještě nepodepsal.

Ve vršovickém týmu působil jako hráč a dvakrát také jako trenér. Od nástupu do současné Slavie ho někteří jeho kamarádi a bývalí spoluhráči odrazovali, chce ale přispět k oživení slávy klubu.

„Musím říct, že tam, kde jsem působil, jsem měl, co se týče financí, lepší nabídky, ale věděl jsem, že je tu potřeba pomoci, tak jsem se rozhodl, že do toho vlétnu,“ netajil se nový trenér Slavie.

Do klubu by rád přinesl pozitivní atmosféru a doufá, že bude fungovat spolupráce mezi všemi lidmi v klubu, a také s fanoušky. O žádných velkých cílech nechtěl mluvit, rád by ale dostal tým do tří let do evropských pohárů.

„Nejbližším cílem může být samotná cesta každodenní, trpělivé kvalitní a odborné práce, abychom se na svých postech zlepšovali a aby hráči pochopili, že bez osobního růstu nemohou ničeho dosáhnout,“ vysvětluje svou filozofii Miroslav Beránek.

Inspiraci nabídne MS

Na práci s týmem před novou sezonou má dost času, s některými hráči už ale Slavia nepočítá. Jde například o Čontofalského, Ličku nebo Bortela. K posilám se zatím konkrétně nový trenér „sešívaných" vyjadřovat nechtěl.

Na naplánování přípravy měl Miroslav Beránek minimum času a na začátek bere slávistické mužstvo od čtvrtka na soustředění do Blšan. „Budu tam mít hráče pohromadě a budu si s nimi moci sednout, vyslechnout si jejich představy a říct jim, co chceme,“ plánuje staronový kouč vršovického týmu.

Hráči se ale nebudou zabývat pouze svým klubem. „Prohlédneme si společně mistrovství světa, podíváme se na zápasy a řekneme si, jaké prvky budeme chtít aplikovat do naší hry,“ říká Miroslav Beránek.

autoři: mva , vman
Spustit audio