Baroš se vrací do Baníku. V Ostravě podepsal roční smlouvu

22. červen 2017

V 35 letech se vrací tam, kde odehrál první zápasy v nejvyšší fotbalové lize. Baník Ostrava má pod roční smlouvu bývalou hvězdu anglické i turecké ligy. Vrací se totiž útočník Milan Baroš, s Baníkem podepsal smlouvu.

VÍTEJ DOMA, LEGENDO! vám vyskočí na obrazovce, když navštívíte webové stránky ostravského Baníku. Baroš je zpátky, potřetí za posledních 5 let.

„Jsem nesmírně rád, že kariéru mohu ukončit tady. Je to asi definitivně poslední tisková konference o přestupu, což jsem rád, že je to tady v Baníku, kde jsem vyrostl. Pocity jsou krásné. Hlavní cíl, proč jsem sem přišel, je zahrát si za dobrý klub, v kterém jsem vyrostl a který patří mému srdci,“ uvedl fotbalista.

Milan Baroš vyhrál s Liverpoolem Ligu mistrů, francouzskou ligu s Lyonem a tureckou s Galatasarayem. V Baníku to ale nebude útok na titul, vždyť Ostrava se po roční odmlce vrátila do nejvyšší soutěže. Veterán tedy vlastně posiluje nováčka.

„Myslím, že Baník se momentálně znovu narodil, a je třeba ho budovat. Myslím, že je teď zdravý a v mých očích velmi perspektivní. Bylo důležité, že se vrátil po roce v druhé lize. Příští sezónu je třeba udělat vše pro to, aby se liga zachránila, nemít přehnané cíle a být trošku pokorný, skromný a opět vybudovat značku, která byla,“ dodal Baroš.

Baník Ostrava má velkou základnu fanoušků a postup – nebo lépe řečeno návrat – do nejvyšší soutěže ještě umocňuje právě příchod 35letetého útočníka.

Ostravští fotbalisté rozehrají novou sezonu venku v Brně, ale o týden později, během prvního srpnového víkendu už bude moci nastoupit Milan Baroš doma. Baník odehraje úvodní domácí zápas sezony proti mistrovské Slavii.

autor: fk
Spustit audio