Barbora Havlíčková z Vimperka bude nejmladší českou závodnicí na olympiádě

9. únor 2018

Jihočeská lyžařka Barbora Havlíčková už je v dějišti olympijských her. Do Pchjongčchangu se probojovala tak trochu na poslední chvíli, ale nakonec bude pod olympijskými kruhy závodit. Jako nejmladší Češka.

K postupu na olympiádu jí pomohly veliký talent, píle a také osvědčené metody trenéra Stanislava Frühaufa, který přivedl k největším úspěchům Kateřinu Neumannovou.

„Dlouhou dobu jsem věřila, ale pak když se začaly přerozdělovat kvóty, začala jsem být skeptická a negativní. Nakonec jsem byla hrozně ráda, že to takhle dopadlo, že se místa uvolnila a že se můžu zúčastnit,“ komentovala Barbora Havlíčková.

Přesun do Pchjongčchangu by ji neměl rozhodit z tréninkového rytmu. „Nic se nezmění a začnu znovu trénovat v Koreji,“ řekla před tím, než v Praze na letišti Václava Havla usedla na palubu leteckého speciálu.

Je jí teprve sedmnáct, ale cestovatelských zážitků už má dívka z Vimperka tolik, jako jiní nenasbírali za celý život. „Daleko od domova už jsem byla, loni jsem jela do Ameriky, ale v Asii budu poprvé,“ dodala.

Snad asijská premiéra přinese sympatické Jihočešce štěstí. Skiatlon se pojede už 10. února v 8.15 hodin středoevropského času. Desítka volně je v programu 15. února. „Myslím, že pojedu oba závody a uvidím, jestli se nominuji do štafety. Asi mojí nejsilnější disciplínou by mělo být deset kilometrů s intervalovým startem,“ uzavřela.

autor: kaj
Spustit audio