Baník díky třem gólům během devíti minut porazil Příbram

1. říjen 2019 05:20

Fotbalisté Baníku Ostrava získali v pondělní dohrávce 11. ligového kola s Příbramí všechny tři body po jasné výhře 3:0. O výsledku utkání rozhodli v prvních devíti minutách.

„V deváté minutě vést 3:0 je asi snem každého mužstva, protože má ten zápas dobře rozehraný. Ale na druhou stranu musí být pořád obezřetný, jeden gól by Příbram vrátil do hry. Äle i když tam nějaké brejky měli, zápas jsme si pohlídali a zaslouženě vyhráli,“ popisoval úvod Baníku jeho kapitán Jiří Fleišman.

Právě po jeho centru dal už v 2. minutě první gól hlavičkou záložník Robert Hrubý. Ten podobný vstup nepamatuje. „Bral bych to častěji, hraje se líp. Někdy se to tak sejde, že vám tam spadne každá šance. Jsem rád, že jsme si to pohlídali a neinkasovali,“ podotkl k další části zápasu, kdy Ostravané nesměli polevit.

Baník vyhrál čtvrtý domácí ligový zápas za sebou. Ale zase se mu nedaří oproti začátku sezony na hřištích soupeřů. „Důležité je získávat body doma, ale už musíme zabrat i venku, aby to nebylo pořád na střídačku. Po domácím utkání proti Zlínu jedeme do Plzně a tam bychom chtěli získat nějaké body, i když to bude těžké,“ zaměřuje se na utkání v Plzni Robert Hrubý. Ale ještě předtím v sobotu  čeká Baník další domácí utkání proti Zlínu.

autor: ddp
Spustit audio