Až čtvrtý lednový zápas v jarní části fotbalové ligy přinesl Baníku Ostrava vítězství

28. leden 2021 07:20

Rychlý gól v úvodu zápasu a vyhrocené emoce v závěru. To byla dohrávka 9. kola první fotbalové ligy mezi Baníkem Ostrava a Slovanem Liberec. Z výhry 1:0 se nakonec radovali Ostravané.

„Zajda byl na svém místě a dorazil. Myslím, že to byl rozhodující moment utkání. Pak jsme to ubojovali. Byly tam ještě nějaké náznaky šancí, ale naštěstí to skončilo 1:0,“ chválil dorážející útočníka Zajíce jeho spoluhráč – obránce Jaroslav Svozil.

Po dalekonosné střele dalšího obránce Stronatiho do tyče padl jediný gól utkání. Pak už Baník vcelku dobře bránil.

Čtěte také

Závěr zápasu byl ale hodně vyhecovaný. Liberecký Kolumbijec Mosquera dostal červenou kartu a mezi střídačkami padala hrubá slova. „Myslím, že je to vždycky nějaká reakce na nějakou situaci v utkání. To se stává,“ zůstával nad věcí trenér Baníku Luboš Kozel.

Tvrdost zápasu odpovídala podle obránce Svozila jeho významu. „My jsme hráli o hodně, oni taky, takže to bolelo určitě dost. Ale máme teď dost času ty šrámy zahojit. Není to nic, že by byl někdo vyřazený na delší dobu,“ byl spokojený Svozil.

Baník se díky zisku tří bodů posunul v tabulce právě před Liberec na páté místo v tabulce. Už v neděli čeká Baník další domácí utkání s Plzní.

Spustit audio