Atletická špička míří do Turnova na Memoriál Ludvíka Daňka

28. květen 2019 08:51

Už po dvacáté si atleti připomenou osobu legendárního diskaře Ludvíka Daňka. Memoriál nesoucí jméno někdejšího olympijského vítěze hostí tradičně Turnov. Program začne v 15 hodin.

Startovní pole Memoriálu Ludvíka Daňka znovu představí zajímavé osobnosti. Tradičně tu největší kvalitu má soutěž diskařů. „Tradičním účastníkem je Petr Malachovský z Polska, ale přivítáme i loňského vítěze – závodníka z Jamajky. Každý rok podle světových tabulek vybíráme nejlepší diskaře,“ vysvětluje prezidentka pořádajícího turnovského atletického klubu Jana Svobodová.

Hejnová, Maslák, Staněk

Koulař Tomáš Staněk

Fanoušci uvidí i české hvězdy. Na trati 200 metrů třeba Zuzanu Hejnovou a Pavla Masláka. Nebude chybět ani dálkař Radek Juška. Náročnou přípravu pak chce zužitkovat koulař Tomáš Staněk, bronzový medailista z halového mistrovství světa: „Na rozdíl od předchozích sezón jsem neprodělal zranění, tak jsem mohl trénovat víc než běžně a teď jsem trochu přejetej, musí to dozrát. Musím i trošku povolit.“

Nejlepší český koulař současnosti také věří, že atlety nezaskočí případné nepříznivé počasí: „Vždycky, když tam jedeme, hlásí, že prší, pak zas chvíli ne. Předloni bylo hezky, tak doufám, že se to nepokazí, ideální by bylo kolem dvaadvaceti stupňů.“

Pavel Maslák

Daňkův memoriál ale nebude jen o velkých hvězdách. Možnost ukázat se dostanou i mladí talentovaní závodníci. „Místní talenti budou mít možnost se předvést ve vloženém závodě, v krajském přeboru a štafetách,“ říká šéftrenér klubu Tomáš Krištof.

Jubilejní dvacátý ročník Memoriálu Ludvíka Daňka startuje v 15 hodin.

autor: Pavel Petr
Spustit audio

Související