Atletická smetánka míří do Ostravy! Poslouchejte s námi dění ze Zlaté Tretry

30. květen 2022

Na startu Zlaté Tretry budou atleti, kteří dohromady získali 24 olympijských medailí v Tokiu. Mezi nimi top hvězdy Gianmarco Tamberi, Miltiadis Tentoglou a Jasmine Camachová-Quinnová. Štafetové zlato získaly Polky Natalia Kaczmareková, Justyna Swiety-Erseticová a ikonická Allyson Felixová. Nechybí oba čeští medailisté Jakub Vadlejch a Vítězslav Veselý. Radiožurnál a Radiožurnál Sport je mediálním partnerem a přímo z Ostravy budou akci komentovat Lukáš Kaleta a Jakub Marek.

Stříbrný olympijský medailista Jakub Vadlejch a stále ještě úřadující světový šampion Anderson Peters z Grenady svedli na Diamantové lize v Dauhá parádní souboj, jehož výsledkem byl Petersův kontinentální rekord 93.07 a Vadlejchův první výkon za devadesát metrů, když si svěřenec Jana Železného posunul hodnotu kariérního maxima na 90.88. Nyní čeká oba borce v Ostravě odveta. V závodě žen na 300 metrů překážek by se mohlo otřásat historické světové maximum Zuzany Hejnové, která před devíti lety v Chebu stanovila jeho hodnotu na 38.16. Žhavou kandidátkou na jeho překonání je Nizozemka Femke Bolová, která si na olympiádě v Tokiu doběhla pro bronz v evropském rekordu 52.03

Ředitel Zlaté Tretry Jan Železný na tiskové konferenci vítal výborné oštěpaře

Národní program na stadionu ve Vítkovicích začíná ve 14 hodin, to hlavní vypukne od 17 hodin. Naši reportéři budou v přímém přenosu komentovat akci pro Radiožurnál Sport, živé vstupy nabídne Radiožurnál.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související