Archivní klenot, nebo ocet? Předvídat, jak se bude víno vyvíjet, je hrozně těžké, říká someliér
20. červenec 2021
„Archivací se rozvíjí potenciál vína a každé dosáhne svého vrcholu někdy jindy. Některé víno může být za tři roky, jiné za deset nebo až za dvacet, třeba italská Barola,“ předestírá someliér Jan Pánek. Co je dobrého na směsích neboli cuvée? „Doporučuji vyzkoušet vína od vinařů, kteří se kupáže nebojí, protože tam můžete najít kreativitu daného vinaře. Má tam daleko větší svobodu,“ míní. Čím se liší rakouské a jihomoravské vinařství? A proč nahrazují korek šroubovací uzávěry?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Místo vyšetření prsu s podezřelým nálezem další hormony do těla. Klinika pochybila, potvrdil soud
-
Babiš ke střetu zájmů: Agrofert neprodám. Pavel byl s variantami řešení spokojený, teď změnil názor
-
Rajchl a porno? Zásah do soukromí, oprávněnost je otázkou, říká právnička. Řeší se veřejný zájem
-
ONLINE: Boje o Pokrovsk podle ukrajinského velitele pokračují. ‚O dobytí nemůže být řeč,‘ dodal