Anketa Žebřík představí v pátek v Plzni své vítěze

7. březen 2018

Už v pátek se budou v plzeňském DEPU 2015 rozdávat hudební ceny Žebřík. Anketa oslaví už 25 let. Vůbec poprvé tady zahraje Olympic s Petrem Jandou.

Nejlepší zpěvák, zpěvačka nebo kapela roku. Už v pátek budou známí vítězové aktuálního ročníku hudební ankety Žebřík. Čtvrtstoletí oslaví Žebřík v plzeňském DEPU 2015 speciálními hosty, fanoušky ale čekají i další překvapení.   

I tentokrát se bude udělovat 27 cen v deseti kategoriích. Stejný zůstává autor sošek pro vítěze Václav Česák z Mladého Smolivce na Nepomucku. A stejný je i moderátor Tomáš Hanák. Nově bude jeho partnerkou herečka Jitka Schneiderová. Pevně daných bodů je podle ní ve scénáři jen minimum.

„Jenom kategorie, dostaneme boďák, které kapely se budou vyhlašovat, kdo je v nominaci. Mezitím zahrají kapely a já myslím, že oba se těšíme na tu atmosféru a budeme vycházet z té momentální situace," popsala své dojmy Jitka Schneiderová.

Také někteří zúčastnění umělci vnímají anketu Žebřík jinak než ostatní hudební ankety, jako je například Český slavík nebo Anděl.

„U toho Slavíka je to vždycky ta anketa, kdy lidi hlasují pro toho zpěváka nebo zpěvačku, kdežto Žebřík je ocenění celkové práce. Nehodnotí jen tu interpretaci, pro mě je to ocenění té komplexní práce," vysvětlil zpěvák Michal Hrůza.

Skladba Pro Emu Michala Hrůzy je stříbrnou písničkou minulého Žebříku. Samotný Michal Hrůza k tomu přidal i třetí místo mezi zpěváky.

V plzeňském depu vystoupí Olympic i Wohnout

Oficiální část ankety Žebřík bude trvat šest hodin. Ceny se budou předávat v několika blocích. První bude v 21:00, další pak ve 22:00 a poslední ve 23:00 hodin.

„Budeme mít už od půl osmé spoustu kapel a hudebních osobností. Celý večer zahájí Honza Křížek, což je bývalý zpěvák Blue Effect a skupiny Walk Choc Ice. Hned poté vystoupí talentovaná zpěvačka Lenny, pak se moc těšíme na speciální koncert Michala Hrůzy, následně budou koncertovat Olympic a celý večer zakončí koncert skupiny Wohnout," popsal stručně program organizátor a zakladatel ankety Jaroslav Hudec.

Hudební anketa Žebřík, která letos slaví 25 let, vyhlásí vítěze všech deseti kategorií v pátek 9. března v plzeňském DEPO2015. Začátek akce je v 19:00. Pět nominací získal tentokrát Tomáš Klus, po třech Ewa Farna, David Stypka, Divokej Bill a Mydy Rabycad.

autoři: jnm , sch
Spustit audio