Anketa Křišťálová lupa jde do finále. Pro iRozhlas a Paternoster Sessions můžete hlasovat až do konce října

4. říjen 2019

Znáte ty nejlepší internetové projekty uplynulého roku? Letošní ročník Křišťálové lupy představil nominované. Šanci na vítězství v populární anketě má i Český rozhlas, a to hned ve čtyřech různých kategoriích. Hlasovat pro své rozhlasové oblíbence můžete až do 30. října.

Anketa Křišťálová lupa letos už po čtrnácté ocení ty nejzajímavější a nejoblíbenější internetové projekty a služby za uplynulý rok. Mezi nominovanými je i Český rozhlas, a to hned čtyřikrát.

Hlasujte pro iRozhlas a Paternoster Sessions

Ceny Křišťálové lupy se letos, stejně jako v uplynulých ročnících, budou udělovat v několika kategoriích. O polovině z nich rozhodne veřejnost prostřednictvím ankety, o druhé polovině potom odborná veřejnost.

V kategoriích určených veřejnosti získal Český rozhlas dvě nominace: pro iRozhlas (kategorie Zpravodajství a publicistika) a pro Paternoster Sessions – projekt, díky kterému si řada českých interpretů zkusila nahrát svoji píseň ve stísněných podmínkách výtahové kabinky rozhlasového páternosteru (kategorie Online video). 

Paternoster Sessions dostává hudebníky mimo jejich komfortní zónu a ukazuje jejich tvorbu osekanou na dřeň.
Jakub Kaifosz, hudební dramaturg

Nominaci mají i Ježíškova vnoučata

Český rozhlas zabodoval i v kategoriích, o kterých bude rozhodovat odborná porota. Získal dvě cenné nominace: pro podcast Vinohradská 12 (kategorie Obsahová inspirace) a také pro projekt Ježíškova vnoučata (kategorie Veřejně prospěšná služba).

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen se uskuteční ve čtvrtek 21. listopadu 2019.

Spustit audio

Související