Ani se začátkem školního roku nezmizí ze silnic v Královéhradeckém kraji uzavírky a objížďky

22. srpen 2019 10:43

Silničáři momentálně v Královéhradeckém kraji pracují na zhruba dvaceti místech na silnicích první třídy a na dalších desítkách úseků silnic nižších tříd. Prakticky se všemi stávajícími dopravními omezeními bude nutné počítat i na začátku školního roku - a nejen to, na některých dalších místech se v září ještě pracovat začne. 

Čtěte také

Sezóna prací silničářů potrvá až do konce listopadu a i když to zatím vypadá, že naplánované akce především na silnicích prvních tříd stihnou v plánovaném čase, na úplné zprůjezdnění hlavních tahů si ještě počkáme.

Většina oprav má podle plánu silničářů skončit až v listopadu, v některých místech navíc teprve práce začnou.

Třeba na silnici I/11 v Chlumci nad Cidlinou, kde už dělníci pracují na odstavných pruzích a od začátku září až do konce října pak zavedou na více než jednom a půl kilometru kyvadlový provoz.

Podle starosty Chlumce Miroslava Uchytila z KDU-ČSL se v centru města bude pracovat na etapy.
„Budou to tři etapy. První je od mostu přes Cidlinu až po ulici Palackého, to znamená včetně celého Klicperova náměstí. Druhá etapa bude z druhé strany, od západu, tedy od kruhové křižovatky u Lidlu až po ulici Dvořákova. A poslední etapou je prostředek."

Práce na silnici (ilustrační fotografie)

Se začátkem školního roku nastoupí dělníci i na silnici II. třídy u Vilantic na Trutnovsku, říká ředitel Údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.
„V září budeme zahajovat stabilizaci svahu na silnici 285 u Vilantic. Tam nám tento svah lidově řečeno odjel. Tak nyní to snad bude realizováno od 1. září."

Čtěte také

Naopak nejblíž k oficiálnímu konci oprav má z rozestavěných silnic I. třídy ulice Na Struze v centru Trutnova, tedy část silnice I/16. Hotovo má být 30. září, na začátku školního roku by ale žádné velké komplikace hrozit neměly. Už od 20. srpna tam řidiči mohou jezdit obousměrně a obousměrný provoz by měl být zachován až do té doby, než dělníci staveniště dokončí.

Ve stejném termínu, tedy do konce září, plánuje ŘSD i dokončení kruhové křižovatky v Dobrušce.

Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic to zatím vypadá, že další rozestavěné úseky by mělo ŘSD stihnout v plánovaném termínu. Obě místa u Jaroměře - tedy most u Jezbin i silnici v Heřmanicích - ještě v říjnu, mosty v Rudníku a v Trutnově v polovině listopadu a přes Kopidlno a Ostroměř projedou řidiči bez omezení od 1. prosince.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související