Ani náskok dvou gólů pár minut před koncem vítězství nezaručí, zjistil dorost Dynama

2. říjen 2017

Devatenáctka Dynama vedla v Praze se Slavií 2:0, ale nevyhrála. Táborsko doma prohrálo s Pardubicemi. V čele krajského přeboru jsou Želeč, Olešník a Jindřichův Hradec. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Talentovaní devatenáctiletí fotbalisté budějovického Dynama nastoupili v Praze proti Slavii. Jihočeské hráče nachystal na silný tým trenér Pavol Švantner. „V týdnu jsme si pouštěli zápas Slavie a věděli jsme, že jestli chceme uspět, tak musíme být aktivní. Saháme po bodech, ale ty bohužel nepřicházejí. Výkony jsou velice slibné, je to škoda, dneska jsme měli na tři body,“ komentoval.

Zápas v lize dorostu mělo Dynamo rozehraný skvěle. Dvanáct minut před koncem vedli Jihočeši o dva góly, jenže dostali branku z ofsajdu a nakonec po výsledku 2:2 prohráli na penalty. I proto autor jednoho z gólů Martin Šplíchal radostí do vzduchu moc nevyskakoval. „V 78. minutě vést 2:0 a pak prohrát na penalty, to není moc dobré,“ řekl.

Také trenéra výsledek zápasu nepotěšil. „Je to velká škoda, mrzí mě to za kluky, protože ty tři body by si zasloužili za to, jak se prali celý zápas. Byli jsme nebezpeční, takže jsou to jednoznačně ztracené body,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V desátém kole Fortuna národní ligy prohrálo Táborsko s Pardubicemi 0:3. Cenu pro nejlepšího hráče svého týmu převzal kapitán Jakub Navrátil, který přiznal, že má z ocenění sice radost, ale jeho příchuť je po hladké prohře hodně hořká.

Dynamo České Budějovice porazilo Vítkovice vysoko 6:0.

Hokejisté Motoru České Budějovice si zase po delší době zahráli na vsetínském Lapači. Tým trenéra Stavjani svoji roli zvládl, vyhrál 4:1.

Odstartovaly už volejbalové soutěže. V první lize dámy z Hlincovky dvakrát v derby rozdrtily Slavii PF České Budějovice. Tým ČEZ České Budějovice hrál s Dobřicohovicemi 2:3 a 3:1 a trenér Milan Šimonek mluvil o ambicích pro celou soutěž: „Odešly nám tři hráčky, ale přišly dvě nové a ještě jsme tým doplnili z kádru juniorek, takže oslabení nejsme a ambice jsou stejné - umístit se co nejlíp.“

Výsledky z krajského přeboru fotbalistů: Jindřichův Hradec - Rudolfov 1:1, Dražice - Čimelice 1:1, Protivín - Želeč 1:0, Katovice - Dačice 7:2, Sezimovo Ústí - Milevsko 1:0, Olešník - Hluboká 3:1, Táborsko - Nová Včelnice 5:2 a Třeboň - Osek 0:1.

Tabulku krajského přeboru vede s 20 body Želeč. Druhý je Olešník (19 bodů) a třetí Jindřichův Hradec (18 bodů). Tabulku uzavírají se sedmi body čtrnácté Sezimovo Ústí a patnáctá Nová Včelnice a poslední čtyřbodové Dačice.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio