Ani do třetice se hokejistům Vítkovic nepodařilo vyzrát na obhájce titulu z Třince

24. březen 2022

Hokejisté Třince jsou zatím v play off stoprocentní. Ve čtvrtfinálové sérii proti Vítkovicím vedou 3:0 na zápasy. Poslední utkání vyhráli v Ostravě 2:1. A přiblížili se tak postupu mezi nejlepší čtyřku.

Třetí zápas moravskoslezského derby rozhodl kuriózní třinecký gól. Střela Michala Kovařčíka se otřela o všechny tři tyčky. Puk se pak odrazil přímo do brusle Davida Musila a od ní zpět do branky.

„Zkusil jsem vymyslet něco jiného než střelu, tak jsem to vzal na střed, trošku mi to ujelo a pak jsem to z otočky střílel. Jak jsem slyšel ty tyčky, tak jsem si říkal, že to není možné, ale pak naštěstí David to tam dal. Nohou sice, ale gól platil,“ směje se Michal Kovařčík.

Gól to sice moc pěkný nebyl, ale o jeho důležitosti není pochyb. „Je to play off a vůbec nezáleží na tom, kdo gól dá a jak ho dá. Počítá se gól. A je to i o tom štěstí, o kterém málokdo rád mluví, ale prostě to k tomu hokeji patří,“ dodává vítkovický trenér Miloš Holaň.

Další zápas sehrají hokejisté Vítkovic a Třince dnes v Ostravar Aréně od 17:00. Utkání můžete poslouchat na Radiožurnálu Sport.

Spustit audio

Související