Americký fotbal se v Jihlavě těší oblibě. Tým Gladiátorů podpořil i slavný hokejový brankář

19. červenec 2021 06:00

Jihlavští hráči amerického fotbalu mají na začátku sezony výbornou formu. V úvodním kole nejvyšší domácí soutěže vyhráli v Přerově a teď doma porazili Ostravu 33:18.

Vítězství jihlavského týmu Gladiátorů přihlížel z tribuny také hokejový gólman z NHL a rodák z Jihlavy David Rittich. „Hrajou dobře. Viděl jsem i první zápas z Přerova v televizi, je ale lepší se na to podívat takhle přímo,“ hodnotil přesně v polovině utkání výkon Gladiátorů gólman Toronta David Rittich.

Jihlavský rodák se prý čas od času kouká na americký fotbal také za mořem. „Jsem v Kanadě a tam je kanadská fotbalová liga, není tak dobrá jako ta americká. V neděli si to občas zapnu, nebo po tréninku a kouká se.“

Touchdown

Slušně zaplněné tribuny sledovaly z jihlavského pohledu povedený zápas. Bodově v něm zazářil Jan Dunovský, který v duelu zaznamenal hned čtyři touchdowny. „Nebývá to každý zápas, je to svátek. Za pozornost je na mně, ale o to větší tíha je to do dalších zápasů.“

Když dá hráč tři góly, je to hattrick, jak je to v americkém fotbale? „Nemáme to nijak pojmenované, ale určitě si to od kluků vyslechnu, že ty bloky dělali pro mě a budou to chtít nějak revanšovat,“ říká Jan Dunovský k tomu, že se mu povedlo hned čtyřikrát fantasticky zaběhnout za ostravskou obranu.

Skvělý výkon Jana Dunovského si samozřejmě po zápase pochvaloval jihlavský trenér Ondřej Paulus. Za čtrnáct dní čeká Gladiátory další domácí duel. V souboji neporažených týmů soutěže vyzvou Prague Lions.

autor: Jan Kodet

Související