Ambice hokejových Vítkovic? Semifinále play off

7. září 2022 09:01

Vítkovičtí hokejisté se chtějí v nové sezóně probojovat do semifinále play off. V uplynulém ročníku skončili ve čtvrtfinále, když nestačili na extraligové mistry z Třince. Pro novou sezónu jsou ostravské ambice ještě o něco větší.

„Všichni jsme se snažili udělat co možná nejlepší kádr, tak samozřejmě i to očekávání z naší strany bude vyšší. Chtěli bychom se dostat do semifinále. Je to obrovský závazek – víme, že si tak možná i vytváříme tlak sami na sebe, ale bez toho to nejde,“ potvrzuje velké plány sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Ostravský tým prošel několika změnami. Kariéru ukončil kapitán Polák, dále odešel produktivní obránce Solovjev nebo útočníci Flick s Hruškou. Naopak do Vítkovic přišli beci Mikuš, Raskob anebo Grman. No a v útoku je to ještě nabitější, mezi posilami jednoznačně vyčnívá hvězdný Peter Mueller.

„Je to hvězda, ale v prvé řadě je to střelec. Ale střelec bez toho týmu nic neudělá. A budeme se soustředit na to, aby ten tým šlapal, každý to své ego zahodil a splnil si roli, kterou každý hráč bude vědět a dobře znát,“ říká trenér Vítkovic Miloš Holaň, podle kterého se Mueller zapracoval do týmu velmi dobře.

Spokojený s největší letošní posilou je i Roman Šimíček, které navíc těší i větší podpora ze strany sponzorů. „Pár nových sponzorů samozřejmě přibylo. Je to i o tom, že se stávajícími partnery jsme se dohodli na nějakém navýšení. Ale samozřejmě každý divák, který přijde, je náš partner, který podpoří vítkovický hokej. Takže budeme hrozně rádi, když si lidé budou i nadále kupovat permanentky, vstupenky, bude co nejvíce lidí na hokeji. My je budeme bavit a když se budou vracet, budeme jenom rádi,“ dodává sportovní ředitel Vítkovic.

Ostravané zahájí sezónu 16. září na ledě Litvínova.

Spustit audio