Aleš Vašíček a Dan Přibáň: Jízda trabantem po pláži se musí umět

30. leden 2013

Ve žlutých trabantech projeli napříč Jižní Amerikou a ve středu byli hosty Radiožurnálu – cestovatelé a dobrodruzi Aleš Vašíček a Dan Přibáň. Ti posluchačům a moderátorce Lucii Výborné popsali některé kuriózní situace, které je při cestě potkaly.

„Najeli jsme 20 406 kilometrů, což je víc než při cestě Afrikou,“ vysvětluje Dan Přibáň s tím, že si od cesty do Jižní Ameriky vlastně nic nesliboval. „Myslel jsem si, že bude nuda,“ přiznává. Poté však pochopil, že právě na tomto kontinentu najde všechno – pralesy s divokou přírodou, hory i pouště.

„V Africe se člověk cítí jako skutečný dobrodruh, protože prostředí je mnohem drsnější, i když jih Ameriky je skutečně úchvatný a cesta po tamních silnicích je poměrně technicky náročná,“ nastiňuje.

Hosté také zavzpomínali na situaci, kdy svá auta téměř utopili. „Jeli jsme po pláži a vypadali jsme jako reklama na svobodu,“ popisuje Aleš Vašíček s Danem Přibáněm. Zastavili bohužel na špatném místě, v jedné ze zátok Tichého oceánu. „Najedou přišel příliv, auta se ocitla ve vlně a zaryla se do písku,“ pokračují ve vyprávění.

Trabanty zapadlé na pobřeží Tichého oceánu

Jak se jim nakonec podařilo vyhrabat auta z písku? Jakým způsobem se tankuje v pralese? Proč se sjezd z And podobal sebevražednému závodu? A z jakého důvodu se vydávají na cesty právě trabanty? Také na to se ptala Lucie Výborná. Odpovědi si můžete poslechnout v audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Alešem Vašíčkem a Danem Přibáněm a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio