Popálená dvouletá Natálka se zotavuje, čeká jí ale ještě řada operací

Ještě minimálně pět operací čeká popálenou dvouletou Natálku, která přežila žhářský útok na romskou rodinu ve Vítkově na Opavsku. Víc než čtyři měsíce byla v umělém spánku. Zhruba před týdnem ji lékaři ostravské fakultní nemocnice probudili. Léčba malého děvčátka už stála přes pět milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maminka Natálky a primářka

Maminka Natálky a primářka | Zdroj: ČTK

Lékaři dnes zveřejnili detaily o léčbě malé pacientky, která byla popálená na osmdesáti procentech těla. Natálčin stav je zatím stabilizovaný, říká primářka popáleninového centra Zdenka Crkvenjaš.

"Nyní má asi třicet procent zatransplantovaných, což znamená, že ještě není venku z akutní fáze nemoci z popálenin. Život ohrožující komplikace, dokud není zhojená veškerá popálená tkáň, mohou kdykoliv nastat."

Mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný ocenil práci svých spoluzaměstnanců - lékařů a dalšího zdravotnického personálu: "Určitě je to veliký úspěch. Rozhodně se jedná o nejmladšího pacienta, která přežívá po takovém úrazu."

Policie obvinila v souvislosti s dubnovým žhářským útokem na romskou rodinu ve Vítkově na Opavsku čtyři muže ze severní Moravy. Na všechny uvalila vazbu.

O Natálce:
Stav popálené malé Natálky z Vítkova se výrazně zlepšil
Zdravotní stav popálené holčičky z Vítkova se zhoršil
Dvouletá holčička je po útoku žhářů stále v kritickém stavu
Při požáru domu se těžce popálila dvouletá dívka, policie nevylučuje útok žhářů

Andrea Brtníková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme