Při požáru domu se těžce popálila dvouletá dívka, policie nevylučuje útok žhářů

Tři obyvatele rodinného domu zranily plameny při nočním požáru ve Vítkově na Opavsku. Nejhůře dopadla dvouletá holčička, která utrpěla popáleniny na 80 procentech těla a její stav hodnotí lékaři jako kritický. Policie nevylučuje, že do domu obývaného romskou rodinou někdo vhodil zápalné lahve.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyhořelý dům ve Vítkově

Vyhořelý dům ve Vítkově | Zdroj: ČTK

Podle mluvčího hasičů Petra Fastera šlo o rozsáhlý požár. Obyvatelé domku se v prvních chvílích pokusili oheň likvidovat sami a také vynesli dítě. Při tom se zranili a děvčátko popálilo.

První hlášení dostali záchranáři deset minut před půlnocí. Přivolali je zdravotníci Vítkovské léčebny dlouhodobě nemocných. Právě tam se totiž matka s popáleným dítětem obrátila o pomoc. Jak Českému rozhlasu řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl, zasahovat musel i vrtulník.

"Stav dvouletého děvčátka byl velmi vážný, protože utrpělo rozsáhlé popáleniny druhého až třetí stupně. Zasaženy byly prakticky všechny části těla v rozsahu více než 80 procent tělesného povrchu. Záchranáři ihned zajistili vzlet vrtulníku k transportu dítěte na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě," uvedl Humpl.

Také matka dívenky utrpěla popáleniny druhého až třetího stupně a sanitka ji odvezla do porubské nemocnice. Záchranáři ošetřili i otce dítěte, kterého převezli do Slezské nemocnice v Opavě. Příčina požáru se vyšetřuje. Moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Stětínská potvrdila, že experti z domu vynesli skleněné střepy, které by teoreticky mohly pocházet ze zápalné lahve.

Renáta Prátová, Martin Hromádka, Petr Havránek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme