Terorista postřílel studenty jeruzalémské rabínské školy

Masakr v jeruzalémské rabínské škole si vyžádal osm mrtvých studentů, devět jich bylo postřeleno, tři z nich jsou ve vážném stavu. Na místě zahynul také pachatel. Ten pronikl do knihovny rabínské školy na západě Jeruzaléma z východní, arabské části města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelští záchranáři odnášejí postřeleného studenta

Izraelští záchranáři odnášejí postřeleného studenta | Zdroj: ČTK

Jeho zběsilou střelbu opětovali přítomní policisté a ozbrojení civilisté. Podle izraelské vlády se radikálům nesplní to, co si od tragédie slibují - totiž zhatit izraelsko-palestinský mírový proces. K útoku se nikdo oficiálně nepřihlásil, televize al Manar libanonského Hizballáhu nicméně informovala, že za krveprolitím stojí málo známá islamistická skupina.

Šéf tiskového oddělení českého ministerstva zahraničí Daniel Hermann uzvedl, že obětí jsou především mladí lidé, studenti školy - ješivy. K odpovědnosti se zatím přihlásila teroristická organizace Svoboda Galileje, ale místní zdroje tomu příliš nevěří, protože tato organizace na sebe vzala už odpovědnost za celou řadu teroristických aktivit, které však nespáchala.

"Je však jisté, že za tím teroristickým útokem stojí jeden obyvatel arabského východního Jeruzaléma. Velice smutné je, že v gazském pásmu palestinští Arabové tento teroristický čin oslavují," dodal Hermann.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme