53. výročí srpnové okupace připomněl pietní akt před Českým rozhlasem

21. srpen 2021

Památku všech, kdo padli během srpnových dní roku 1968, si v sobotu 21. 8. před budovou rozhlasu na Vinohradské třídě připomněli spolu s generálním ředitelem Českého rozhlasu také čelní ústavní činitelé, zástupci samosprávy a pamětníci událostí.

Čtěte také

Od začátku okupace naší země uplynulo více jak půl století, naší povinností je však na tuto událost nezapomínat. 21. srpen 1968 není jen den, kdy jsme ztratili svobodu, ale také den, kdy veřejnost projevila odvahu a statečnost. Dnes, po 53 letech od událostí, je to především příležitost k uctění památky všech, kteří za obranu a zachování vysílání Československého rozhlasu položili své životy,“ zval k účasti na pietním aktu generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Čtěte také

Po jeho úvodní řeči vystoupili na shromáždění s dalšími slavnostmí projevy místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Pikal (Piráti), místopředsedkyně vlády Alena Schillerová (ANO), místopředsedkyně Mandátového a imunitního výboru Senátu Miroslava Němcová (ODS) a za hlavní město Praha radní pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání Vít Šimral (Piráti).

Národní muzeum v době okupace v roce 1968

Související