12 mláďat v době karantény. Vydejte se do uzavřených prostor Zoo Praha, kde se život nezastavil

14. květen 2020

Od jejího uzavření se v pražské zoo narodilo nebo vylíhlo už 128 mláďat 48 druhů zvířat. Na vlastní oči je pořád vidět nemůžete. Otevřené jsou teď jen venkovní prostory. Chcete se o nich dozvědět víc?

Unikátní seriál 12 mláďat v době karantény, který Dvojka připravuje ve spolupráci se Zoo Praha, vám ukáže, že život se v Troji nezastavil. A ani nemohl. Poslechněte si příběhy 12 ze 128 mláďat, která se během té doby narodila.

Seriál poběží na Dvojce tři týdny vždy od pondělí do čtvrtka po 14:00. Startuje už v pondělí 27. 4. 2020. Audiozáznamy najdete po odvysílaní na webu Dvojky. Spolu s fotografiemi mláďat, které jinak nemáte možnost vidět.

Znovuotevřená Zoo Praha

Zoo Praha je od 27. dubna znovu přístupná veřejnosti v omezeném režimu. Vstup je možný pouze s elektronickou vstupenkou nebo permanentkou. Uzavřeny zůstávají vnitřní pavilony a expozice (otevřou se až 8. června) a nekonají se žádná komentovaná setkání ani doprovodné programy.

autor: eh
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.