108. pražské Primátorky se jedou už tento víkend! Nově bez posádek Dukly a Slavie

17. září 2021

108. ročník tradičního veslařského závodu bude v mnoha ohledech unikátní. Kromě toho, že se UNIQA Primátorky z jara i letos přesunuly na září, čekají závodníky i diváky na náplavce další novinky, bohatý doprovodný program a tradiční atmosféra.

Letošní ročník legendárního závodu na Vltavě, který se uskuteční o víkendu 18. a 19. září, přinese jednu zásadní novinku. Poprvé plánovaně na společné lodi neuvidíme mužskou posádku Dukly a ženskou posádku resortního sportovního centra Slavie. Jednoznačně tím hlavní závod nabyde na dramatičnosti, protože dopředu nebude žádný jasný favorit. O to zajímavější bude samotné nedělní finále, ve kterém budou o vítězství bojovat právě i členové Dukly na lodích svých mateřských oddílů jako VK Blesk, VK Slavia, VK Bohemians a ČVK.

pražské Primátorky 2021

Druhou novinkou letošních závodů je jejich titulární partner – UNIQA pojišťovna. I díky té může akce držet svůj vysoký sportovně-kulturní standard. Mezi hlavními partnery akce pak najdeme společnosti ČEZ, Lexus a PVK. Díky partnerům se diváci mohou těšit i na bohatý program závodů jako Lexus zónu s elektrickými i hybridními vozy či zónu zdraví pojišťovny VoZp. O mediální podporu se postarají hlavní mediální partneři 108. UNIQA Primátorek – Česká televize a Radiožurnál.

Nezapomeňte, že už v pátek 17. září si můžete vychutnat závod univerzitních posádek. Těšte se na jedinečnou atmosféru nejtradičnějšího veslařského závodu, která propojuje historii a současnou špičku českého veslování. Vrchol 108. UNIQA Primátorek pak na návštěvníky čeká v nedělní pravé poledne na finálových závodech. Vstup na náplavku Rašínova nábřeží bude po celý víkend vstup zdarma.

V neděli 19. září bude od 10:00 do 12:30 moderátorka Radiožurnálu Michaela van Erne vysílat přímo z místa akce z mobilního studia takzvaného R-streamu. Hosty ve vysílání budou Mirka Topinková Knapková, Ondřej Synek a medailista z osmiveslic z LOH Tokio 1964 Luděk Pojezný.

autor: vla
Spustit audio

Související