105krát kolem dokola. V pavilonu na budějovickém výstavišti se běžel maraton

22. leden 2018

Maraton se může běhat i pod střechou. Jihostroj přetlačil nebezpečný Zlín. Motor sice prohrál na nájezdy, ale stále vede tabulku WSM ligy. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Maratonští běžci se sešli na výstavišti v Českých Budějovicích. V pavilonu T1 pro ně byl připraven ovál o délce 400 metrů, museli po něm tedy běžet 105krát.

„Je to první ročník a jsme rádi, že můžeme navázat na tradici z Mercury, kde se uskutečnilo deset ročníků. Maraton je velká výzva, dost lidí ho má v hlavě jako takový velký sen a je dobré si to splnit,“ řekl běžec Miroslav Šimek.

Podle ředitele závodu Martina Gazdy se maratoncům v pavilonu běhá velmi dobře. „Sám jsem si to zkoušel a ta trať je nádherná. Když běžíte a vidíte venku ten sníh a zimu a tady je teplo, tak je to úplně úžasné,“ komentoval s tím, že by rád akci zopakoval i příští rok.

Do závodu se přihlásila celá řada populárních běžců, byl mezi nimi motocyklový závodník Jakub Smrž. „Natrénovat se na to dá jako na každý maraton, ale musí se to brát s respektem. Zvlášť na okruhu, který je jednotvárný, je to náročné na psychiku,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalisté budějovického Jihostroje porazili v domácí hale Zlín. Zápas skončil 3:1 na sety. Výbornou taktickou přípravu vyzdvihl blokař domácího týmu Peter Ondrovič. „Byli jsme velmi dobře takticky připravení, ale ne vždy jsme to splnili. My nikoho nepodceňujeme a snažíme se vždy hrát naplno,“ řekl.

Zlínský Jiří Vašíček se vrátil do svého týmu po dvou letech prožitých ve Francii. Česká extraliga se podle něj za tu dobu opět zlepšila. „Myslím, že ta nejlepší čtyřka se zase posunula o úroveň výš a ten zbytek se řeže, jak může o předkolo. Je to vidět i na výsledcích, poslední může klidně porazit šestého nebo pátého, každý bod je dnes zlatý,“ komentoval.

Hokejisté Motoru České Budějovice tentokrát prohráli v Praze se Slavií 3:4, o výsledku rozhodovaly samostatné nájezdy. Pohled do tabulky hokejové WSM ligy je ale stále příjemný. Jihočeši jsou v čele, v 41 kolech nasbírali 86 bodů. Druhé Karlovy Vary mají 82 bodů a třetí Kladno 77 bodů.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.