Slupky od brambor nevyhazujte! Připravte z nich vynikající domácí chipsy

Reportér Radiožurnálu poobědval slupky z brambor. Není na tom tak špatně, jak to na první pohled vypadá. Jenom si prostě zašel v Plzni do restaurace, kde neplýtvají jídlem.

Zkuste si tipnout, kolik vyhodíte peněz, když škrábete brambory. Nebudu vás napínat, ale asi tak skoro pětinu hmotnosti brambor tvoří slupky, které obvykle končí v koši.

Takové neekonomické plýtvání potravinami trápí mnohé kuchaře, a tak třeba ve vyhlášené plzeňské restauraci U majáku z nich začali vařit chipsy. A rozhodně to není žádné podřadné jídlo, ale na stůl ho podávají hostům jako delikatesu.

„Zní to zvláštně, ale přišli jsme na to, že to dost dobře chutná,“ říká šéfkuchař Maroš Nadaný.

„Krásně to křupe, není to přesolené a jsou opravdu delikatesní,“ pochvaluje si i gastronaut Pavel Maurer.

autor: lsm
Spustit audio