Radiožurnál ovlivňují mimozemšťané?

12. květen 2000

Před pěti lety se zakladatel takzvané spekulativní geologie Erich von Däniken usadil v pohádkovém kraji Bernských Alp, ve vesničce Beatenberg nad Thunským jezerem. Do tohoto odlehlého koutku Švýcarska se za ním vypravili redaktoři Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu.

Krátce po jeho dubnových pětašedesátých narozeninách s ním natočili exkluzívní rozhovor, který uslyšíte v pondělí 15. května od 12:30 v pořadu Dva na jednoho.

Švýcarský spisovatel Erich von Däniken se v šedesátých letech proslavil knihou, potažmo filmem Vzpomínky na budoucnost. Dosud napsal 25 populárně-vědeckých knih a dva romány, které vyšly v celkovém nákladu přes šedesát milionů kusů v osmadvaceti jazycích. Na 1. září 2000 chystá novou knihu "Zbraně bohů", která by měla vzápětí vyjít také v českém překladu.

V současné době se intenzívně zabývá projektem Parku záhad. Tento Mystery Park by do dvou let měl vyrůst na opuštěné vojenské základně švýcarského letectva nedaleko od Dänikenova bydliště na břehu Thunského jezera zhruba hodinu jízdy od Bernu. Park záhad bude představovat všechna hlavní mystéria a teorie, kterými se von Däniken zabývá už čtyři desetiletí.

V rozhovoru Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu proslulý spisovatel mluví mimo jiné o tom, co ho přivedlo k myšlence, že naši civilizaci v prehistorii ovlivnila návštěva mimozemských bytostí, o tom, jak přišel k titulu "von", o tom, zda ho ještě baví cestovat po exotických krajích, o svém soukromí i o tom, zda jeho manželka ještě čte jeho knihy.

autor: vlk
Spustit audio