Otevírací doba barů a restaurací se po pěti dnech zkracuje. Jak to vnímají provozovatelé?
Už od středy budou muset bary, restaurace a další stravovací zařízení zavřít nejpozději v osm večer. Otevírací doba do desáté večerní platila pouhých pět dní. Nové vládní opatření se vztahuje i na hotelové restaurace nebo výdejová okénka. „Rozdíl to je pro mnohé zásadní. Podstatnější ale je, že se znovu boří dohodnutý systém a pro podnikatele v restauracích platí jiné podmínky. To považujeme za diskriminační,“ říká prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek.
Související
-
Pro některé restaurace bude lepší zavřít. Bez pomoci státu se neobejdeme, tvrdí restauratér
Přesně před týdnem se v Česku uzavřely hospody a restaurace. „Ke kompenzaci se vláda postavila čelem,“ hodnotí Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací.
-
Opatření jsou likvidační, zlobí se restauratéři. Nelíbí se ani zástupcům českého fotbalu
Jaké náhrady chystá vláda pro odvětví, na která dopadnou nová protiepidemická opatření? Poslechněte si speciál Radiožurnálu a Plusu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.