Miroslav Kalousek je pro české podnikatele symbolem korupce, prohlásil Andrej Babiš

Volby do Evropského parlamentu jsou za námi a strany začínají řešit, kdo by měl být za Česko novým eurokomisařem. Kdo má největší šance? A jaké rošády se po volbách chystají ve vládní koalici? I na to v rozhovoru s Helenou Šulcovou odpovídal předseda vítězného hnutí ANO Andrej Babiš.

Hnutí ANO sice volby vyhrálo, druhá TOP 09 mu však ve výsledcích výrazně šlapala na paty. Průzkumy přitom hnutí ANO předpovídaly zisk přes 20 procent hlasů a sám Andrej Babiš v jednom z nedávných rozhovorů prohlásil, že jeho hnutí předvolební kampaň nezvládlo úplně dobře.

Čtěte také

„Hlavní chybou bylo, že se naši členové mnohem více soustředí na komunální volby a ty evropské trochu vypustili. Přesto jsme vyhráli v šesti krajích,“ upozorňuje předseda hnutí ANO.

Hnutí ANO sice eurovolby vyhrálo, TOP 09 však skončila druhá s pouze těsným odstupem. Vnímá Andrej Babiš právě tuto stranu jako největší konkurenci svého hnutí? „Miroslav Kalousek je pro většinu podnikatelů v této zemi symbolem korupce,“ neskrývá Andrej Babiš svůj názor na prvního místopředsedu TOP 09.

Miroslav Kalousek TOP 09

Jako politika však Miroslava Kalouska uznává. „Vím, že je mým hlavním soupeřem,“ říká předseda hnutí ANO. „Problém je, že je tu 20 let a to, jak to u nás vypadá, je i jeho zásluha. Je posledním z politiků, kolem nichž se děly aféry, které veřejnost dobře zná. Důkazy nemáme, protože establishment úspěšně pronikl i na státní zastupitelství. Matrix byl postaven dokonale.“

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , als
Spustit audio