Marta Jandová vydává po letech první sólové CD. „Teď nastal ten správnej moment“

4. říjen 2018

Proč přišla sólová deska tak pozdě? „Pro mě není kariéra tak důležitá. Mám rodinu a nechci to měnit za jeviště,“ říkala prý zpěvačka otci.

„Měla jsem vlastní kapelu a neměla potřebu vydávat něco sama za sebe. Když jsem o ní pak přemýšlela, tak si mě našel můj muž a po dvou letech přišla Maruška, která byla mojí sólovou deskou. A když mi táta říkal: Marti, máš talent, proč něco neděláš, tak jsem mu odpovídala: Pro mě není kariéra tak důležitá. Mám rodinu a nechci to měnit za jeviště.“

Čas ale běží a Marušce už je 5 let. „Starám se o ni, ale přece jen mám přes den čas a můžu si dělat svoje věci. Časově to najednou suprově vyšlo a poprvé nastal ten správnej moment.“ A tak se Marta Jandová pustila do práce. „Písničku Školíš mě napsal kompletně Marek Ztracený, ale ostatních 10 písniček na CD jsem si napsala a otextovala sama.“

Jaké to je být hvězdou v jiné zemi a mít i vlastní hudební pořad? Jak vzpomíná na léta strávená v Německu? Jak tam funguje bulvár?

autoři: Martina Kociánová , eh

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.