„Kluk v akci“ měl být jen jeden, naše dvojice vznikla náhodou, vzpomínají kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler
Pořad Kluci v akci má za sebou neuvěřitelných 15 let, minulý víkend kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler odvysílali 600. díl. „Vaření není jen o kreativitě, ale také o každodenní práci. A chcete-li dobře vařit, je to o kulinářských technikách, které se 120 let nezměnily,“ zdůrazňují. V dalších měsících se diváci mohou těšit například na speciální díly natáčené na českých hradech a zámcích. „Vařit je příjemné, kdekoliv se cítíte dobře a je dobrá energie,“ tvrdí.
Související
-
Zdeněk Pohlreich: Mladí mají blíž k levici. Chápu to, ale radost z toho nemám
K práci a morálce v kuchyni má šéfkuchař velmi pragmatický přístup. Několikrát se vymezil vůči mladým, levicově smýšlejícícm lidem.
-
Kuchař nemusí být blbý a chudý! upozorňuje Filip Sajler. Co...
Jeho úkolem je vymýšlet nové věci a starat se, aby vše správně fungovalo, do kuchyně se ale velmi rád vrací. A že se ptáte, čím to je, že takový šéfkuchař, jakým je...
-
Pavel Maurer: Gastronomická příjmení? Pohlreich tam nějak nesedí
Slanina, Nejezchlebová, Guláš, Okurka – samá gastronomická příjmení. Jedno takové nosí i jeden z nejbohatších mužů světa. Co vypovídá příjmení o známém kuchaři Zdeň...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.