„Kluk v akci“ měl být jen jeden, naše dvojice vznikla náhodou, vzpomínají kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler
Pořad Kluci v akci má za sebou neuvěřitelných 15 let, minulý víkend kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler odvysílali 600. díl. „Vaření není jen o kreativitě, ale také o každodenní práci. A chcete-li dobře vařit, je to o kulinářských technikách, které se 120 let nezměnily,“ zdůrazňují. V dalších měsících se diváci mohou těšit například na speciální díly natáčené na českých hradech a zámcích. „Vařit je příjemné, kdekoliv se cítíte dobře a je dobrá energie,“ tvrdí.
Související
-
Zdeněk Pohlreich: Mladí mají blíž k levici. Chápu to, ale radost z toho nemám
K práci a morálce v kuchyni má šéfkuchař velmi pragmatický přístup. Několikrát se vymezil vůči mladým, levicově smýšlejícícm lidem.
-
Kuchař nemusí být blbý a chudý! upozorňuje Filip Sajler. Co...
Jeho úkolem je vymýšlet nové věci a starat se, aby vše správně fungovalo, do kuchyně se ale velmi rád vrací. A že se ptáte, čím to je, že takový šéfkuchař, jakým je...
-
Pavel Maurer: Gastronomická příjmení? Pohlreich tam nějak nesedí
Slanina, Nejezchlebová, Guláš, Okurka – samá gastronomická příjmení. Jedno takové nosí i jeden z nejbohatších mužů světa. Co vypovídá příjmení o známém kuchaři Zdeň...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka