Jolana Voldánová: Život bez televize je osvěžující

19. říjen 2014

Jolana Voldánová je rozhlasová a televizní moderátorka, kterou můžete slýchávat v dopoledním vysílání Dvojky a také na Českém rozhlasu Pardubice, kde má svůj vlastní pořad – Rande s Jolanou.

„Neměla jsem v sobě ani stín pochybnosti,“ komentuje Jolana Voldánová svůj odchod z České televize. A možná proto se jí odcházelo tak lehce. Prací pro Český rozhlas se podle ní navíc uzavírá kruh – Jolana Voldánová se tak vrací do studií, ve kterých kdysi začínala.

Čtěte také

Po 20 letech práce pro televizní zpravodajství je volnost externí spolupráce prý až osvobozující. „Do televize se však budu vracet,“ připomíná s tím, že se stala ředitelkou vlastního osudu a práce.

Kromě rozhlasové práce se také rozhodla vrátit mezi ochotníky. Ochotnickému divadlu se ostatně věnovala i v minulosti. „Kvůli vystupování na divadle jsem měla velmi emotivní projev,“ osvětluje Jolana Voldánová. Teď, když se k divadlu vrátila, se naopak snaží ze zpravodajství uvolnit.

Proč se z Jolany Voldánové nestala herečka? Co obvykle dělá v neděli dopoledne? A jak se udržuje v kondici? Ptala se moderátorka Patricie Strouhalová po 10. hodině.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio