Češi byli vždycky masožrouti, říká odbornice na gastronomii a zástupkyně projektu CzechSpecials Marie Horníková
23. leden 2020
Certifikační značku CzechSpecials dostávají restaurace, které mají ve své nabídce kvalitní české speciality. Mezi ně patří nejen svíčková nebo buchty, ale třeba také kvalitně upravený smažený sýr, popírá nelichotivou pověst oblíbeného jídla Marie Horníková. K tradiční české kuchyni podle ní historicky patří především zvěřina, ryby, hlemýždi nebo žabí stehýnka. Proč Češi nejsou hrdí na svoji kuchyni, i když by si to zasloužila, se Marie Horníkové ptala Patricie Strouhalová.
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.