28. ročník Českého lva na Radiožurnálu: Podívejte se do zákulisí na rozhovory s oceněnými

1. březen 2021

Po celý rok jsme ve vysílání sledovali nové české filmové počiny. Teď vám Radiožurnál přináší i vrchol filmařské sezóny.

Čtěte také

O prestižní ocenění se ucházelo celkem 27 snímků. Nominace v nejsledovanějších kategoriích vám od pondělí do soboty představoval filmový publicista Pavel Sladký v seriálu Radiožurnálu.

Český lev bez diváků, zato s testy

Na sobotu 6. března pro vás Radiožurnál připravil přímý přenos slavnostního večera z pražského Rudolfina.

Podívejte se na video s rozhovory se všemi oceněnými »

O hudební rámec letošního předávání Českých lvů se postarala skupina Hm... známá jak svými zdařilými písňovými adaptacemi klasických děl české poezie, tak vlastní originální, vtipnou tvorbou.

Kvůli aktuální epidemické situaci provázely přípravy sobotního večera mimořádná opatření. Galavečer se konal bez přítomnosti veřejnosti, pouze za účasti nominovaných a předávajících. Všichni přítomní prošli testem na covid-19.

Nahlédněte s Radiožurnálem do zákulisí

Vladimír Kroc

Kromě toho pro vás Radiožurnál připravil také exkluzivní bonus. Moderátor Vladimír Kroc v zákulisí vyzpovídal čerstvé držitele sošky Českého lva. Zeptal se na jejich první dojmy bezprostředně po vyhlášení ceny, ale třeba i na zajímavosti z natáčení.

Soutěž o online projekce zdarma

Pokud jste některý z nominovaných snímků neviděli, můžete se na něj podívat online z domova. Až do 14. března si je můžete pustit na webu České filmové a televizní akademie.

Radiožurnál pro vás navíc připravil soutěž o bezplatný přístup k jejich sledování na portálu DAFilms, kde lze do půlky března nominované filmy zhlédnout. Výherci kromě toho dostanou také poštou balíček s dárkovými předměty Českého lva a měsíční předplatné na sledování všech filmů na DAFilms.

Jak se soutěžilo

V úterý 2. března ve středu 3. března vyzval moderátor Ranního Radiožurnálu posluchače, aby na e-mail vstupenky@rozhlas.cz poslali věru „S Radiožurnálem za Českým lvem“. Každý den vyhrálo vždy 5 posluchačů, jejichž e-mail přišel jako 10., 20., 30., 40. a 50. v pořadí. Výherce jsme ve stejný den informovali odpovědí na jejich původní e-mail, kam zašleme i voucher do DAFilms a domluvíme se na zaslání druhé části výhry.

Kompletní pravidla najdete zde.

autor: and

Související